keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Paperisota taas uudestaan

Ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin

Ensinnäkin, muutin maanantaina lyhyellä varoitusajalla koulun asuntolaan. Totesimme koulun kansainvälisen toimiston henkilön kanssa sen luultavasti auttavan vaihdon ja kaiken siihen liittyvän aiheuttamaan stressiin. Lisäksi tietysti koulumatka lyheni alle kolmeen kilometriin - kouluun kestää kävellen suunnilleen 20-25 minuuttia. Olo on kyllä helpottanut jossain määrin näin kahden päivän jälkeen, vaikka tietysti vieläkin ajoittain stressitaso nousee ja olo on väsynyt. Mutta nyt jaan pienehkön kämpän kahden muun vaihto-oppilaan kanssa; yksi Briteistä ja toinen muistaakseni Karibialta. Aivan ikkunani alla sattuu kyllä olemaan asuntolan sisäpiha, missä ihmiset ilmeisesti tykkäävät bilettää, mutta enköhän pysty elämään sen kanssa. Tai hankkimaan korvatulpat.

Äkillisestä muutosta on seurannut uusi paperisota - en ole vielä edes saanut vuokrasopimusta - jonka setvimisessä kestänee jälleen viikon päivät. Mutta paikka vaikuttaa pääasiassa kivalta, ja seudulla on runsaasti upeita omakotitaloja puutarhoineen. Sekä asuntolan vahtimestari (tai talonmies? Englanniksi caretaker) on mukava, ja omistaa suloisen bullterrierin nimeltä Jack.

Lisäksi pyöräni - upouusi, hädin tuskin 2 viikkoa käytössä ollut pyörä - otti ja hajosi. Toistaiseksi en ole saanut vielä raahattua sitä entisestä asunnosta takaisin kauppaan pyytääkseni joko heitä korjaamaan pyörän tai muuten korvaamaan sen. Nyt kun olen täällä asuntolassa pääsen kyllä kävellenkin kaikkialle, mutta tietysti pyörä helpottaisi liikkumista huomattavasti.

HAN:in asuntola. Kauniimpi sisältä.

Opintotuella ei ihan tämmöiseen paikkaan pääse asumaan, mutta sentään voin ihastella näitä aina koulumatkalla.
Lähestulkoon aivan HAN:in vieressä on pieni kotieläintarha. Paikasta löytyy ainakin lehmiä, kanoja ja lampaita.

Uusi huoneeni. Täällä ei ole maalauksia seinillä, mutta sitä vartenhan minulla on kynä ja paperia. Ja teippiä.

Presikhaafin puiston sylkevät patsaat. Olen halunnut ottaa näistä kuvan siitä lähtien kun näin ne ensimmäisen kerran melkein kaksi viikkoa sitten.

2 kommenttia:

 1. Kivan siisti huone (ei sentään kokolattiamattoa niin kun meillä -.-) ja aluekkin vaikuttaa kivalta :) Eiköhän ne paperit siitä hoituile :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä toistaiseksi siisti :D
   Ja paprujuttujen pitäisi hoitua ensi viikolla, kun saan vuokrasopimuksen hyppysiini ja pyörän kuntoon :)

   Poista