lauantai 27. syyskuuta 2014

Löysin kaakaota

Maksalaatikkoa kyllä on ikävä


Näin reilun kuukauden ja viikon jälkeen on jo huomattavasti tottuneempi uuteen paikkaan. Koulu ja muut menot alkavat olla jo melkein rutiinia. Ja olen viittä vaille saanut kaikki paperihommat pois jaloista. Pyörän piti olla korjattu eilen, mutta kaupasta soiteltiin ja pahoiteltiin, että oli ollut niin kiireistä, ettei sitä oltu ehditty korjata. Mutta minun pitäisi pystyä hakemaan se tiistaina. Enköhän minä kaksi koulupäivää selviä ilman - tai oikeastaan vain yksi, koska maanantaisin ei ole tunteja.

Tänään oli tarkoitus saada pankkiasiat hoidettua loppuun, paitsi että palvelupisteen kone ei suostunut toimimaan. Pankin rouva pyysi tulemaan takaisin sitten maanantaina. Ei ollut kuitenkaan aivan turha reissu, sain otettua paljon valokuvia - pankin vieressä oli pieni tori, ja matkan varrella puisto, joissa sitten poikkesin. Torilla eräs vaatekauppias olisi vissiin halunnut mainostaa minulle tavaroitaan. Ties kuinka mones kerta se oli kun siinä sitten selitin pahoitellen, etten puhu hollantia. Hän sitten innostui kyselemään että olenko lomalla vai asunko Arnhemissa ja kuinka kauan yms.

Paluumatkalla minulta kyseltiin jo toisen kerran opastusta, tällä kertaa tosin kysyjinä oli hollantilainen pariskunta. Valitettavasti englanti ei oikein luonnistunut, mutta paikalle piipahti paikallinen mies, joka sitten osasi ilmeisesti neuvoa suunnan.

Viime viikolla muuten ilmeni, että meillä onkin ilmeisesti netissä jonkinmoinen Study Guide (opinto-opas), joka sisältää suunnilleen kaikki tehtävänannot ja niiden palautuspäivät. Sain tietää tästä sattumalta, kun vierustoverini yritti löytää sitä. Olisi paljon kivempi, jos tästäkin olisi informoitu opiskelijoita kunnolla.

Opiskelutahti on kiireisempi kuin Metropolian kursseilla keskimäärin. Onneksi olen hyvin ehtinyt kuitenkin kaikki tehtävät tekemään. Tällä hetkellä minulla on läksynä tehdä LDD - ei, se ei ole huume, vaan lyhenne Level Design Documentista, eli sepostus siitä, miten aiemmin suunnittelemamme peli sitten käytännössä toimisi. Ja ensi torstaihin mennessä minun pitäisi mallintaa 3Ds Maxilla steampunk-teemainen viikinkilaiva. Huhhuh.Kohta on lokakuu, ja täällä pörisee vielä onnessaan kimalaisia.

Joko tämä on joku katajan lähisukulainen, tai sitten ne vain kasvavat näin järkyttävän kokoisiksi.


Torilla oli koju, joka myi yksinomaan kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä.

Myyjä kysyi, että otanko kuvia televisioon. Kerroin että valitettavasti ihan nettiblogiin vain menevät.

Mansikat ovat täällä halvempia, iso kippo oli kolmisen euroa.

Kunhan tuossa ei varoiteta puistossa liikkuvista ihmissyöjäkarhuista, niin ei huolta. (Oikeasti siinä kehotetaan käsittääkseni pysymään polulla ja pitämään koirat kiinni)


Orava tuli polulla vastaan. Yritin jutella kurrelle, mutta se jostain tuntemattomasta syystä säksätti kovaan ääneen takaisin ja kiipesi sitten syöksähdellen ylös puuhun.

Puiston puut olivat muuten todella isoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti