tiistai 2. syyskuuta 2014

Kaksi viikkoa takana

...ja rutosti viikkoja edessä


Kävin taasen pyöräilemässä kaupungin keskustassa eilen. Tällä kertaa jäinkin ihan pyörimään juna-aseman vieressä sijaitsevaan kauppakatujen rykelmään; kiikarissa oli mm. löytää huivi talven varalle. Semmoinen löytyikin ja luonnollisesti seuraavasta kaupasta olisi saanut vastaavan miltei puolet halvemmalla. No eipähän kaulaa palele, jos tänne nyt jossain vaiheessa tulee pakkasia. Tällä hetkellä säät ovat vaihdelleet viileähköstä sadepäivästä keskiverto poutapäivään Suomessa.

Tarkoitus oli myös ottaa valokuvia, mutta satuin muistamaan vasta kesken matkan sen sivuseikan, että sitä varten tarvitsee ottaa kamera mukaan. Joten tyydyin napsimaan muutaman kuvan kännykän kameralla.

Taustalla näkyy hieman St. Eusebiuksen kirkkoa, joka nyt on jonkinmoisessa remontissa.


Viime kerralla kun oli täällä, kadulla mahtui hädin tuskin pyöräilemään ihmismassan keskellä. Nyt kuitenkin kaupat olivat vasta juuri aukeamassa (eikä mitenkään kovin kellontarkkaan muuten), joten väkeäkin oli huomattavasti vähemmän.

Terveellistä hiukopalaa paikallisessa McDonaldsissa. Ketsuppia yms. ei voinut itse hakea mistään, vaan ne annettiin kassalla.

Tänään oli sitten ensimmäinen koulupäivä, sillä lukujärjestelmällisistä syistä minulla ei ensimmäisiin neljään viikkoon ole maanantaisin ollenkaan koulua. Ja tiistaina ja keskiviikkona koulu alkaa vasta kahdelta ja loppuu viiden jälkeen. Mutta torstaina ja perjantaina tunteja onkin sitten yhdeksästä viiteen. Täytyy vakavasti harkita eväiden ottamista mukaan. Koulun kahvion pöperöissä ei mitään vikaa ole, mutta eväät tulisivat halvemmiksi. Alankomaissa tosiaan on ilmeisesti tapana syödä vain yksi iso lämmin ateria päivässä iltapäivällä siinä neljän viiden aikaan, ja päivällä sitten syödä voileipää tms.

Luokka on paljon isompi kuin odotin - yli 40 henkeä. Yksilölliselle opastukselle ei taida opettajilla olla hirveästi aikaa. Tosin ymmärtääkseni siinä olivat kaikki pelikurssin opiskelijat, meidät jaetaan toisilla tunneilla kahteen linjaan: designerit/artistit ja ohjelmoijat. Suurin osa on kuin onkin hollantilaisia, mutta opetus on kokonaan englanniksi ja kaikki opiskelijatkin puhuvat sitä ainakin jossain määrin.

Epäloogisesti aloitimme workshop/työskentelytunnilla (tiistaina workshop-tunnit ja muina päivinä luentoja, jos oikein kuulin). Meidät jaettiin ryhmiin, joissa sitten meidän oli tehtävänä keksiä kolme peli-ideaa ja esitellä ne opelle ja muille. Harjoitus sujui ihan rattoisasti, vaikka kukaan meidän ryhmästä ei kyennyt aikataulun sisällä keksimään pyydettyä 50 ideaa (huom. per henkilö), joista sitten hiljalleen karsittiin 3 ideaa.

Ensi kerralla tosin täytyy muistaa ottaa läppäri mukaan, kun kerran lähestulkoon kaikilla muilla näytti olevan semmoinen mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti