tiistai 26. elokuuta 2014

Ainakin kunto nousee

Kassa on myös hollanniksi kassa

Huomasin eilen jotain kummallista toisessa HANin antamassa kynässä. Pienen tarkastelun jälkeen tajusin, että siinähän on muistitikku samassa. Aika nerokasta.Sunnuntaina lähdin sään salliessa kokeilemaan kauanko minulla kestää pyöräillä koululle, jotta sitten tiedän milloin pitää heräillä koulun kunnolla alkaessa. Matkaa on n. 5,6 km yhteen suuntaan. Aikaa meni semmoiset 40 minuuttia, mutta jouduin hieman kiertelemään etsiessäni reittiä maantietyön ohi ja Presikhaafin puiston läpi. Tie oli mukavan tasainen, ja ainoa rasittava osuus on John Frostburgin sillan ylitys. Aikamoinen viima käy kyllä välillä siellä ylhäällä.

Eilen kävin myös pyörimässä Presikhaafin ostoskeskuksessa, jossa olikin kauppoja joka lähtöön. Löysinkin kaiken etsimäni kynsilakanpoistoaineesta sukkiin, mutta en sadetakkia. Lopulta useamman tunnin koluamisen jälkeen kysyin asiasta yhden supermarketin työntekijältä, joka neuvoi etsimään pyöräliikkeestä. Tässä vaiheessa olin kuitenkin jo sen verran nälkäinen - ja lisäksi näytti siltä että kohta alkaisi sataa - että päätin lähteä takaisin asunnolle ja jatkaa etsintöjä joku toinen kerta.

Huomenna olen sitten aikeissa mennä vuokraisännän suosittelemaan Halfords-liikkeeseen, josta pitäisi löytyä sadetakki. Jahka ensin olen selvinnyt kuntaan rekisteröitymisestä kaupungintalolla. Muuten ei olisi niin hirveästi stressiä, paitsi että paikka on melko iso ja lyön vetoa, että kaikki opasteet ovat hollanniksi. Täytynee vain nykiä ihmisiä hihasta ja kysyä kauniisti minne päin olisi tarkoitus suunnistaa.

Ai, ja olen kerinnyt jopa saamaan lisää sarjakuvaa tehtyä. Koululta löytyy skanneri, jota saa käyttää vapaasti, mutta en ole ihan satavarma saanko sillä skannattua tarpeeksi korkealla resoluutiolla. Mutta se on sen ajan murhe.


Lisäksi otin hieman kuvia tästä talosta. Oma huoneeni on kolmannessa kerroksessa (talossa on kaiken kaikkiaan neljä), joten saanpahan liikuntaa aina kun käyn keittiössä. WC-tilat löytyy sentään samasta kerroksesta.

Eteinen. Kengät jätetään täälläkin ovelle, tosin en ole varma onko se vain talon tapa, vaiko ihan yleinen käytäntö Alankomaissa.

Keittiö. Hella ja uuni/mikro ovat kaikki eletronisia. Juustoleikkurit ovat muuten samanlaisia kuin Suomessa.
Ai niin, ja blogin nimi on ollut minulla ahkerassa käytössä yrittäessäni kommunikoida paikallisten kanssa.

1 kommentti:

  1. Haluun tollasen kynän, ehkä en sitten unohtaisi aina tikkua minne sattuu. Paitsi jos unohdan itte kynän taas jonnekkin :D

    VastaaPoista